Жоғары оқу орындарында шешендіктануды оқыту арқылы көсбасшы-студент шешендігін қалыптастырудың психологиялық негіздері - Ержақыпов, М. С.; Мұханбетқалиев, Ә. С. (Ғылым және білім Наука и образование.-2010. - № 2(19). - С. 287-288, 2010)
Мақалада көшбасшы студент шешендігін қалыптастырудың басты психологиялық негіздері қарастырылады. Сонымен қатар қазіргі заманауи қоғамдағы сөйлеу мәдениетінің деңгейі зерделеніп, бұл тұрғыдағы көшбасшы шешеннің алар орны айқындалады. «Көшбасшы шешен» ұғымына анықтама беріліп, оның сөйлеу ерекшеліктері зерделенеді
Keywords: бқо; бқату; ҚР; ғылым; шешендіктану