Қазақстан Республикасының тұрғын үй нарығының қазіргі жағдайы мен даму тенденциясы - Ержанова, Ж. К.; Ессұлтан, Д. К. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education., 2021)
Бұл мақалада Қaзaқcтaн Рecпубликacының т^ган үй нapығының қазiргi жағдайы мен дaму тeндeнцияcы көрсетiлген . Қазақстандағы түрғын ҮЙДІҢ орташа бағалары және оған деген сүраныс көлемі жөнінде мәлімет берілген. Жекелеген аймақтар бойынша түрғын үй санының жетіспеушілігі және оны шешу мақсатында салынып жатқан жаңа қурылыс объектілері көрсетілген. Сонымен қатар мақалада облыстар бoйыншa т^ган үйді caтy мәмiлeлepiнiң динaмикacы мен түрғын үй саласына салынып жатқан инвестициялар көлемі, оларды тиімді үйымдастыру мүмкіндіктері келтірілген. Осыған байланысты жан-жақты зерттеу және талдау жумыстары жүргізіліп еліміздегі түрғын үй нарығының қазіргі жағдайы туралы статистикалық мәліметтер көрсетілген. Зерттеу тақырыбының өзектілігі түрғын үй мәселесі оны шешу түрғысынан өте күрделі, өткір және қымбат екендігімен негізделген. Қазақстандықтардың түрғын метрлермен қамтамасыз етілуінің төмендігі, халықтың көп бөлігінің жеке түрғын үйінің жоқтығы— бүл біздің қоғам шешетін негізгі міндеттердің бірі.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; мерзімдік басылым; тұрғын үй экономикасы; тұрғын үй нарығы; бағалар динамикасы