Үй жағдайында жеміс дақылдарының тұқымдарынан өнім алу - Тулегенова, Б. М. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Жеміс ағаштарын өсіру тек бау- бақшаларда ғана емес үй жағдайында да мүмкін. Жеміс беру уақыты далада өсірсе де, үй жадайында өсірседе бірдей уақытты алады. Үйде жеміс өсірудің арықшылықтары: біріншіден, табиғи, таза өнім алу мүмкішілігі, екіншіден, үйіңіздің ауасын тазартады, үшіншіден үйіңізге сән келтіреді, төртіншіден ағаштардың үсіп кету жағдайларын азайтады, бесіншіден өз аймағыңызданда басқа аймақта өсетін ағаш түрлерінен өнім ала аласыз. Сіз бұл мақалада үй жағдайында жеміс ағаштарын отырғыза отырып, оған күтім жасау жұмыстарымен танысатын боласыз. Үй жағдайында тұқымнан өскіндер алу өте оңай, әрі қарай ағашты бақшаға көшіру немесе көшірмеу сізге байланысты.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
42 Т 82 Тулегенова, Б. М. Үй жағдайында жеміс дақылдарының тұқымдарынан өнім алу / Б. М. Тулегенова, З. Амангелдіқызы, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 202-208 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; жеміс ағаштары; тұқым жеміс; өскін; тамыр; өсімдік шаруашылығы