Батыс Қазақстан облысының өндірістік мекемелері шығарындыларының әсерінен ағаш өсімдіктерінің биоиндикациялық өзгерістері - Абдулова, А. А. (Ғылым және білім. - 2011. - № 1. - С. 3-6, 2011)
Зерттеулер нәтижесінде ең ластанған аудандар Орал қаласы бойынша қала орталығы мен "Омега" зауытының аймағы болып отыр.
Keywords: экология; атмосфераның ластануы; қоршаған ортаны қорғау