Өздігінен ашу процесі нәтижесінде түйе сүтінен жасалынған шұбаттың табиғи басымды микрофлорасының сипаттамасы - Оразов, А. Ж.; Бозымов, К. К.; Байбатыров, Т. А. (Алматы технологиялық университетінің хабаршысы. - 2020., 2020)
Бұл мақалада қазақ бактриан тұқымды түйе сүтінен өздігінен ашыту процесі нәтижесінде алынған шұбаттың басымды микрофлорасын зерттеуге және сипаттауға бағытталған. Шұбат сынамалары құрамында микроағзалардың ішінде сүтқышқылды бакте-риялар және ашытқылар саны басым болды.
Keywords: қр; тағам өңдірісі; отандық басылым; ғылыми журнал; мерзімдік басылым; журнал коксон; түйе сүті; шұбат; сүтқышқылды бактериялар; ашытқылар; сүт микрофлорасы