Батыс Қазақстан облысы Жаңақала ауданы Қызылоба ауылдық округінің тұздық сіңіру құрылымының тұз режимі - Дарханқызы, А.; Рахимгалиева, С. Ж. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Құрғақ дала аймағында аймақтық топырақтар – бұл ауыл шаруашылығында астық, көкөніс, жеміс – жидек, жем – шөп өнімдерін алу үшін қолданылатын қоңыр топырақтар. Аймақтық топырақтың құнарлылығы біртіндеп төмендейді. Топырақтың физика – химиялық көрсеткіштері бойынша тұздылық есептеледі. Топырақтың сортаңдығы топырақтың құнарлылығын нашарлатады.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
40.3 Д 20 Дарханқызы, А. Батыс Қазақстан облысы Жаңақала ауданы Қызылоба ауылдық округінің тұздық сіңіру құрылымының тұз режимі / А. Дарханқызы, С. Ж. Рахимгалиева, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 263-266 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; мерзімдік басылым; катион; карбонат; топырақтану; қоңыр топырақ; тұздық сіңіру құрылымы