Батыс Қазақстан облысында жаздық бидай сорттарына қолданылатын егіс алды тыңайтқыштардың өнім мөлшеріне әсері - Насиев, Б. Н.; Бекқалиев, А. Қ.; Жаңаталапов, Н. Ж. (Ғылым және білім Наука и образование.-2010. - № 2(19). - С. 29-32., 2010)
Батыс Қазақстан облысында тұрақты өнімділігімен сорттар арасында Альбидум 31 сорты ерекшеленеді. Аталған сорттың жоғарғы өнімділігі топырақ қатарларға N20+P20 минералды тыңайтқыштарын енгізгенде қамтамасыз етіледі. Минералды тыңайтқыштарды пайдалану аталған сорттың өнімділігін әсіресе қуаңшылық жылдары 10,1 ц/га дейін, ал экономикалық тиімділік көрсеткішін 18 пайызға дейін арттыруға кепілдік береді.
Keywords: қр; БҚАТУ; бқо; ғылым; жаздық бидай; тыңайтқыштар