Өндірістік кооперативтер ауыл шаруашылығындағы кәсіпкерлік қызмет нысаны ретінде - Нуржанов, А. Е.; Казамбаева, А. М. (My University, 2021)
Өндірістік кооперативтер шаруашылық жүргізудің басқа да ірі нысандарына қарағанда көптеген артықшылықтарға ие және көбінесе ауыл тұрғындарының мүдделеріне және ауыл шаруашылығының табиғи-экономикалық ерекшеліктеріне жауап береді. Ауылшаруашылық өндірістік кооперативтер әлеуметтік-экономикалық міндеттерді шешеді-ауыл және қала халқын азық – түлікпен қамтамасыз етеді, жаңа жұмыс орындарын ұйымдастырады, жұмыссыздық деңгейін төмендетеді, бірақ ең бастысы – ауылдық өмір салтын қолдайды және өзгертеді және аумақтардың "тұтастығын" сақтайды.
Keywords: қр; конференции; отандық басылым; агроөнеркәсіптік кешен; өндірістік кооператив