Қарақұдық кен орнында мұнай өндіруді қарқындату - Тажибаев, Д. К.; Мурзагалиева, А. А.; Абдыгалиева, А. К.; Мухамбетқызы, Г. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education № 1-2 (66), 2022)
Осы мақалада гидравликалық жару - ұңғыманың және дренаж аймағының гидродинамикалық сипаттамасын түбегейлі өзгертетін өндірісті күшейтудің жоғары тиімді әдісі екені туралы айтылған. Қабатты гидрожаруын қолдану саласы Қарақұдық кен орнына тән өткізгіштігі төмен терригендік коллекторлар болып табылады. Ұңғымаларда гидравликалық жарудан кейінгі дебиттің өсуі шамамен 5 есе көп. Алдыңғы жылдары гидравликалық жаруға ұшыраған ұңғымаларда ЭОТС қондырғылары енгізілді. Қарақұдық кен орнының шегінде өнімді горизонтында өз кезегінде бумалар, қабаттар және қатпарлар бөлініп, ұңғымалар бойынша қиманың нақты корреляциясы жүргізілді.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; мерзімдік басылым; гидрожару; ұңғыма; теригенді коллектор; мұнай өндірісі