Батыс Қазақстан облысы Казталов ауданы Болашақ ауылдық округінің топырақ жамылғысы құрылымын бонитеттік бағалау - Бисенова, Л. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Ауыл шаруашылығы дақылдарынан жақсы өнім алу үшін, жерді ұтымды пайдалану үшін топырақтың сапалық көрсеткішін білу қажет. Бонитет балы негізінде ауыл шаруашылығы тұтынушылары жер салығын төлейді. Бонитет балы неғұрлым жоғары болса, соғұрлым жер құнарлы және жер салығы да жоғары болады.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
40.6 Б 65 Бисенова, Л. Батыс Қазақстан облысы Казталов ауданы Болашақ ауылдық округінің топырақ жамылғысы құрылымын бонитеттік бағалау / Л. Бисенова, С. Ж. Рахимгалиева, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 150-154 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; бонитировка; топырақтану; алмаспалы натрий; тұздану; топырақ жамылғыс құрылымы; бонитеттік бағалау