"Мақсат" ЖШС-дегі сиырлардың шуы түспей қалуына амнистрон препаратын қолданудың емдік тиімділігі - Мурзабаев, К. Е.; Ертлеуова, Б. О. (Ғылым және білім Наука и образование. - 2011. - № 2. - С. 111-114., 2011)
Малдан төлдің кем алынуына ең басты себеп, олардың жыныс мүшелеріндегі түрлі патологиялардан көбею қызметінің тежелуі десек, шу түсуінің кешеуілдеуі осыларға негіз болады. Шу түсуінің кешеуілдеуіне малдың буаздық кезеңіндегі күтімі мен азықтандырылуындағы кемшіліктер себепші болады. Осы орайда, тәжірибе жүзінде қолданған амнистрон препаратының тиімділігі анықталды. Амнистрон препаратының емдеу тиімділігі 100 %-ды құрады.
Keywords: бқо; бқату; ҚР; ғылым; мал дәрігерлігі; сиыр аурулары; амнистрон препараты