Өндірістік аумақтағы топырақ жамылғысында ауыр металдардың таралуы - Хасенова, М. А. (Біз - Қазақстан болашағымыз: Қазақстан Республикасы тәуелсіздігінің 30 жылдығына арналған халықаралық ғылыми-практ. конф. материалдары, 2021)
Топырақ жамылғысын зерттеу, оған экологиялық баға беру ӛндіріс кезінде әсер еткен барлық факторларды анықтау, топырақ қҧнарлылығын арттыру және оны (топырақты) тиімді қолданудың жолдарын ҧсыну қазіргі таңда ӛзекті мәселелердің қатарында.
Keywords: топырақтану; ауыр металдар; топырақ экологиясы; топырақ