Ұлы дала тарихының тағылымы - Төлебаев, Б. (Oral oniri, 2018)
Елбасы "Ұлы даланың жеті қыры" атты мақаласында бабаларымыздан мұра болып қалған ұлан-байтақ мекеніміздің жеті керемет қыр-сырын жан-жақты ашып таныта білді. Бұл бағдарламалық мақалада тарихты зерделеуге дұрыс ұстаным қалыптастырудың берік іргетасы қаланған. Мақаланы басшылыққа алаған ғалымдарымыз ұлтымыздың тарихын жан-жақты терең зерттеуге үлкен үлес қосуға ынталы. Тарихшы ғалымдардың пайымдауынша, ұлттық тарихи сананы қалыптастыру ұлы мақсат және үлкен міндеттерді жүктейді. Сондықтан да тарихи сананы жаңғырту - рухани жаңғырудың заңды жалғасы.
Keywords: бқо; бқату; ішкі саясат; рухани жаңғыру; ұлттық код; ұлттық жаңғыру; ұлы даланың жеті қыры