Макарон өнімдерінің ақуыздық құрамын жақсарту - Умирзакова, Г. М.; Булеков, Т. А. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2009. - № 4. - С. 27-32., 2009)
Мақалада амарант дәндерінің жоғарғы сортты бидай ұнынан жасалған макаронның сапалық көрсеткіштеріне әсері сипатталады Алынған нәтижелерден тағамдық құндылығы жоғарғы макарон өнімдерін өндіру үшін амарант ұнын қолдануға болатынын дәлелдеді. Сондай- ақ амарант өнімін қосу макарон өнімдеріндегі ақуыз құрамын арттырады деген қорытынды жасауға болады.
Keywords: макарон өнімдері; амарант