Техникалық ЖОО-ның оқу процесінде мобильді оқыту технологиясы - Жахиена, А. Г.; Мизамова, Г. Н.; Вахитова, А. Х.; Насс, О. В.; Утешева, Г. Ш. (Қазақстан Республикасы Ұлттық инженерлік академиясының хабаршысы=Вестник Национальной инженерной академии Республики Казахстан. - 2023. - № 3 (89)., 2023)
Бұл мақалада мобильді оқыту терминіне түсінік беріліп, мобильді оқытудың білім беруде қолдану мәселелері мен оның зерттелулеріне тоқталған. Білім алушыларды оқытуда мобильді технологияларды қолдануға техникалық және психологиялық дайындығын талдау мақсатында Жәңгір хан атындағы аграрлық – техникалық университетінің «Ақпараттық технологиялар» білім беру бағдарламасының білім алушыларына оқу процесінде мобильді құрылғыларды пайдалануға сауалнама жүргізілді және нәтижесі талданды.
Keywords: қр; новые информационные технологии в образовании; компьютерлік жүйелер; бқату; мобильді оқыту; цифрлық технология; мобильдік қосымша; портативті мобильді құрылғылар; репозиторий; отандық басылым; сымсыз желілер; журнал коксон; мерзімдік басылым; ғылыми журнал