Жол құрылысын қауіпсіздік ережелеріне сай ұйымдастыру - Испусинова, Д. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Мақалада еліміздегі жол құрылысының маңыздылығы мен жолмен қатар келетін элементтердің байланысы туралы баяндалған. Жолдың дұрыс салынуы тек автомобильдердің қауіпсіздігін емес, сонымен қатар жол бойындағы тұрғын үй, ғимараттар мен жылжымайтын мүліктің қауіпсіздігін қамтамасыз етеді,сондықтан жолды дұрыс жоспарлау және оған жанасатын қосымшаларды ұйымдастыру маңызы зор. Бұл мақалада жол құрысын жоспарлаудағы өзекті мәселелер, соның ішінде зардаптарына тоқталып,оларды алдын алу амалдарын қарастырамыз.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
39.31 И 88 Испусинова, Д. Жол құрылысын қауіпсіздік ережелеріне сай ұйымдастыру / Д. Испусинова, Д. Кәдір, Г. С. Ожанов, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 324-329 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; жол тораптары; кәріз жүйелері; жасанды құрылыстар; жол құрылыстары; автокөлік жолдары