Әулиекөл тұқымы төлдерінің өсу, даму ерекшеліктері - Құрбанғалыева, А. М. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Мақалада Ақтөбе облысы Алға ауданы «Реймкул» шаруа қожалығындағы әулиекөл тұқымы төлдерінің өсу,даму ерекшеліктерін зерттеу бойынша жүргізілген жұмыстардың соңғы 3 жылғы деректер бойынша салыстырмалық нәтижелері көрсетілген. Зерттеу жұмыстары әулиекөл тұқымы төлдерінің өсу динамикасы және экстерьерлік ерекшеліктерін зерттеу бағытында жүргізілді. Мақалада 2020,2021,2022 жылдардағы нәтижелер бойынша салыстырылған ақпарат ұсынылған. Жүргізілген зерттеу жұмыстары әулиекөл тұқымының еліміздің батыс өңірі жағдайында қарқынды дамып келе жатқанын көрсетеді.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
Құрбанғалыева, А. М. Әулиекөл тұқымы төлдерінің өсу, даму ерекшеліктері / А. М. Құрбанғалыева, А. Б. Ахметалиева, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 40-45 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; Әулиекөл тұқымы; ірі қара шаруашылығы; тірілей салмақ; экстерьер; абсолюттік өсім орташа тәуліктік өсім