МҮЙІЗДІ ІРІ ҚАРА МАЛЫНЫҢ БРУЦЕЛЛЕЗ АУРУЫ КЕЗІНДЕГІ АЛДЫН -АЛУ, САУЫҚТЫРУ ШАРАЛАРЫН ЖЕТІЛДІРУ ЖӘНЕ ІНДЕТТІК МОНИТОРИНГТІҢ БАСТЫ КӨРСЕТКІШТЕРІ - Сергалиева, С.А.; Гусманов, М.Г. (Западно-Казахстанский аграрно-технический университет имени Жангир хана, 2015)
Мақалада ірі қара малының бруцеллез ауруының алдын алу шаралары көрсетілген. Сонымен қатар бруцеллез бойынша індет мониторингі жүргізілген. Бұл мәліметтер БҚО АШД Ветеринария бөлімінен және “ БҚО эпизоотияға қарсы жасақ” бөлімінен алынды.
Keywords: бруцеллез; мониторинг; індеттік карта; серологиялық әдіс