Түйе құмырына қарсы қолданылған қоспаның экстенс тиімділігін анықтау - Жаксыбаева, А. А. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Түйе фермаларынан алынатын өнімдердің мөлшері және сапасы негізінен сол өнім беретін түйелер мен малдардың денсаулығына тікелей байланысты. Еліміздің мал дәрігерлері қызметінің алдында шаруашылықтардағы жұмысты жүйелі түрде ұйымдастыру міндеттері тұр қажет. Сондықтан түйеде болатын паразитарлық аурулардың шығынын азайту қажет. Мақалада құмыр инвазиясына қарсы қолданылатын дәрінің әсерлі тиімділігін анықтау және оны арттыру жолдарын қарастырлған.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
46.2 Ж 23 Жаксыбаева, А. А. Түйе құмырына қарсы қолданылған қоспаның экстенс тиімділігін анықтау / А. А. Жаксыбаева, Н. Т. Абекешев, науч. рук., Н. Б. Көптілеуова. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 31-35 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; цефалопиноз; құмыр; түйелер; түйе шаруашылығы; бентонит; дернәсіл; паразитарлық аурулар