Атмосферадағы ластаушы заттардың концентрациясының жел жылдамдығына, ауа температурасына тәуелділігі - Альпейсова, Н. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Ауа-райы метеорологиялық факторлардың өзгергіштігі атмосфералық ластану деңгейіне теріс әсер етеді, сондықтан Табиғатты қорғаудың тиімді әдістерінің бірі атмосфералық ластану концентрациясының жоғарылауына ықпал ететін қолайсыз метеорологиялық жағдайларды болжау болып табылады. Ауа-райының қалыптан тыс ауытқуларының атмосфералық ауаның ластану деңгейінің жоғарылауымен біріктірілген әсері халықтың денсаулығына теріс әсер етеді.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
20.1 А 57 Альпейсова, Н. Атмосферадағы ластаушы заттардың концентрациясының жел жылдамдығына, ауа температурасына тәуелділігі / Н. Альпейсова, Б. Е. Губашева, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 22-26 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; Экология; ластаушы заттар концентрациясы; жел; ауа температурасы; жел жылдамдығы