Бидай ұрығының химиялық құрамы және денсаулығына пайдасы - Максутова, Н. Б.; Жұмаева, А. Қ. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Мақалада барлық қажетті заттарға бай, микронутриенттермен және белоктормен байытылған өнімнің табиғи көзі болып табылатын өңдеуде өте аз өзгеріске ұшырайтын шикізат бидай ұрығы қарастырылған. Бидай ұрығының тағамдық құндылығы және химиялық құрамы, адам ағзасына пайдасы келтірілген.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
42.112 М 17 Максутова, Н. Б. Бидай ұрығының химиялық құрамы және денсаулығына пайдасы / Н. Б. Максутова, А. Қ. Жұмаева, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 270-274 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; мерзімдік басылым; метаболизм; адам ағзасы; май қышқылы; дәрумендер; бидай ұрығы; дәнді дақылдар