Автокөлік кәсіпорындарында еңбекті қорғау - Сарсенов, А. Е.; Ибраев, А. С. (My University, 2022)
Оқу құралында автомобиль көлігі кәсіпорындарында еңбекті қорғау бойынша жұмыстарды ұйымдастырудың негізгі мәселелері, жол қозғалысының қауіпсіздігін қамтамасыз ету бойынша жылжымалы құрамның техникалық жағдайы мен жабдықталуына қойылатын талаптар, автомобиль көлігінің жылжымалы құрамына техникалық қызмет көрсету, жөндеу және сақтау кезіндегі қауіпсіздік техникасы қарастырылған. Жұмыс берушілер мен қызметкерлердің еңбекті қорғау саласындағы құқықтарына, міндеттері мен жауапкершілігіне назар аударылды. Өндірістік қызметтің қоршаған ортаға және көлік экологиясына әсерінің кейбір аспектілері қарастырылған. Оқу құралы 6В07105–"Автомобильдер және автомобиль шаруашылығы" және 6В011300–"Автомобиль көлігінде тасымалдауды ұйымдастыру және тасымалдауды басқару" білім беру бағдарламаларының білім алушылары "АКК-да еңбекті қорғау" пәнін оқу кезінде өзіндік жұмыстарды орындау барысында көмек көрсетуге арналған.
Keywords: ҚР; Қазақстан; БҚАТУ; электронды оқу құралы; автомобиль кәсіпорындары; еңбекті қорғау; зиянды өндірістік факторлар; қауіпсіз еңбек жағдайлары; қоршаған ортаны қорғау; метеорологиялық жағдайлар; техникалық қызмет көрсету; АКК бөлмелерін жылыту