Бидайдың сабақ тат (Puccinia graminis f.sp. Tritici) ауруына төзімді ген көздерін идентификациялау - Амангелдіқызы, З. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2022)
Монографияда алғаш рет СИММИТ халықаралық тәлімбағында Ug99 (TTKS) расасына төзімділік гендері бойынша будандастырып, іріктеп алынған жаздық жұмсақ бидайдың сорттары жасанды және табиғи індет аясында зерттелініп, интродукцияланады.
Keywords: ҚР; Қазақстан; БҚАТУ; электронды оқу құралы; монография; магистратура; докторантура; Puccinia graminis f.sp. Tritici; бидай; сабақ тат ауруы; өсімдік қорғау; зерттеу нәтижелері; агрономия