Батыс Қазақстан жағдайында көп жылдық шқптердің өнімділігін жабынды егіс арқылы арттыру [Текст] - Булеков, Т.А.; Буянкин, В. И.; Лиманская, В. Б. (Ғылым және білім №1, 2018)
Батыс Қазақстан жағдайында қуат үнемдеу жиынтығын іс-шаралары ретінде өсіп кеткен еркек шөп шымды чизельмен қопсытып азотпен байыту арқылы алқабын жақсарту және аймақтық топырақтардың физикалық-агрохимиялық қасиеттерін және шөптің бастапқы өнімділігінмен тұқымдығын қалпына келтіруді қамтамасыз етеді.
Keywords: қр; ғылыми журнал; отандық басылым; мерзімдік басылым; көпжылдық өсімдіктер; қыша; түйежоңышқа; эспарцет; гумус