Күздік тритикаленің селекциялық үлгілерінің азықтық құндылығы және технологиялық қасиеттері - Суханбердина, Л. Х.; Денизбаев, С. Е. (С. Сейфуллин атындағы Қазақ агротехникалық университетінің Ғылым жаршысы /пәнаралық-2019, 2019)
Біздің зерттеулеріміздің мақсаты - күздік тритикале дәнінің жемшөптік құндылығын және технологиялық, ұнға тарту-нан пісіру сапаларын бағалау, және тритикаленің жоғары шаруашылықтық-құнды көрсеткіштерге ие сорттарын шығаруға арналған генетикалық көздерін анықтау болып табылады.
Keywords: қр; өсімдік шаруашылығы; отандық басылым; ғылыми журнал; мерзімдік басылым; журнал коксон; мал азықтарының қоректілігі; дән маңызы; ұн; протеин; нанның сапасы; жасыл масса; дән; тритикале; селекция