Мемлекеттік мүліктің түрлері және оны қалыптастыру принциптері - Ахметов, Ж. Б. (ЗКАТУ им. Жангир хана, 2018)
Мемлекетте қалыптасқан мемлекеттік меншіктің республикалық және коммуналдық болып бөлінуі коммуналдық мүлікті басқарудың принциптері мен басым бағыттарын анықтап, әкономикалық даму процесстерінде мемлекеттің ролін күшейтуді қажет етіп отыр.Мемлекеттің мемлекеттік мүлікті басқару саласындағы құқықтары мен міндеттерін айқындайды, мемлекеттің меншік құқығында мемлекетке тиесілі мүлікті иеленуді жүзеге асырады. Мақалада Қазақстан Республикасының заңнамасына сәйкес қалыптасқан мемлекеттік мүліктердің түрлері мен қызмет ету принциптері талданған.
"Роль молодежи в развитии науки и инновации в ХХІ веке" в рамках программы "Рухани жаңғыру", посвящ. 20-летию столицы Республики Казахстан - города Астаны "Ел жүрегі - Астана" и 55-летию Западно-Казахстанского аграрно-технического университета имени Жангир хана: мат. третьей респ. науч.-практ. конф. студентов и магистрантов
Keywords: қр; құқ; меншік; заңды тұлға