Көлбеу ұңғымаларды қолданып жоғары тұтқырлы мұнай қабаттарына жылулық әсер етудің тимді технологиясын таңдау - Абатов, С. А.; Абатов, С. А.; Хамзина, Б. Е. (ЗКАТУ им. Жангир хана, 2018)
Жұмыста жоғары тұтқырлы мұнай қабатына оның мұнай бергіштігін арттыру мақсатында ұсынылып отырған жылулық әсер ету әдісін теориялық негіздеу берілген.Көлбеу ұңғымаларды Ранко эффектісімен қабатқа құйынды құбырлармен жылулық әсер етудің технологиялық схемасы көрсетілген.
"Роль молодежи в развитии науки и инновации в ХХІ веке" в рамках программы "Рухани жаңғыру", посвящ. 20-летию столицы Республики Казахстан - города Астаны "Ел жүрегі - Астана" и 55-летию Западно-Казахстанского аграрно-технического университета имени Жангир хана: мат. третьей респ. науч.-практ. конф. студентов и магистрантов
Keywords: қр; отандық басылым; конференции; республикалық конференция; мұнай; парафин; ұңғыма