Тубазид қолданған кезінде бұзау ағзасындағы иммуноморфологиялық өзгерістер - Кушалиев, К. Ж.; Джанузакова, Г. А. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2011. - № 1. - С. 106-109., 2011)
Мақалада қандағы гематологиялық көрсеткіштердің динамикасы, жыл бойынша Т- және В-лимфоциттер санының ұлғаюы мен азаюы келтірілген. Туберкулез бойынша сәтті және сәтсіз шаруашылықтағы тубазид қолданған бұзау ағзасындағы иммуноморфологиялық өзгерістер көрсетілген. Сәтті және сәтсіз шаруашылықтарда тубазидті қолдану кезінде, өкпенің паренхиматозды мүшелерінде, жүректе, бүйректер мен лимфоидты мүшелерде лимфоидты- гистиоцитарлы клетканың ошақтық пролиферациясы мен гепатоциттің инфильтрациясы байқалады
Keywords: мал дәрігерлігі; жұқпалы аурулар