Жайық өзеніндегі сужинау қондырғыларында қолданылатын балық қорғау құрылғысының тиімділігін зерттеудің нәтижелері - Ким, А. И.; Мурзашев, Т. К.; Тулеуов, А. М.; Днекешев, А. К.; Булеков, Н. У. (Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті, 2017)
2015-2016 жылдары балық шабақтарының сужинау қондырғыларына түсіп кетпеуінен қорғау мəселелері аясында зерттеулер жүргізілді. Сужинау қондырғыларындағы сорғыш станциялар балық қорғау құрылғыларымен жабдықталған. Олардың тиімділігі жоғары емес. Жаңа тиімді балық қорғау құрылғыларын жасауды қажет етеді. Патенттік зерттеулердің нəтижесінде жаңа балық қорғау құрылғылары дайындалды.
Ғылым және білім № 3 (48) 2017 жыл
Keywords: балық шабақтары; сорғыш станция; балық қорғау құрылғысы; отандық басылым; мерзімдік басылым; ғылыми журнал