Еркек қояндарды әртүрлі тәсілдермен кестіру кезіндегі клиникалық көрсеткіштеріне баға беру - Днекешев, А. К.; Имангалиева, С. Т.; Джубанышева, Г. Х. (Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті, 2017)
Мақалада үй қояндарының аталықтарын 3-4 айлығында әртүрлі тәсілдермен кестіруді өткізудің салыстырмалы клиникалық бағасы берілген. Болашақта қоян шаруашылықтарында және фермаларда бордақылаудан кейін сапалы тері және ет өнімін алу үшін өңдірістік және стресстік жарақаттануды болдырмау мақсатында алынған зерттеу нәтижелерін ескеру керек.
Keywords: еркек қояндарды кестіру; патологиялар кезінде клиникалық көрсеткіштеріне баға беру; әуесқой-қоян шаруашылығындағы жарақатанулар