Сүт өнеркәсібіндегі сапа қауіпсіздік жүйесінің маңызы - Аюпнабиева, А. Б. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Еліміздегі және дүниежүзіндегі сүт және сүт өнімдерін өндірудің ресми көрсеткіштері қарастырылып, сүт өнеркәсібінің өндіріс процесінде қауіпсіз сапалы сүтті қалыптастыратын факторларды реттеу және оңтайландыру, оны жоғары рентабельді және бәсекеге қабілеттігін арттыру жолдары анықталды. ХАССП қағидаттары бойынша сүт сапа менеджменті жүйесін пайдаланудың мәні мен артықшылықтары тұжырымдалды.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
36 А 99 Аюпнабиева, А. Б. Сүт өнеркәсібіндегі сапа қауіпсіздік жүйесінің маңызы / А. Б. Аюпнабиева, А. К. Кереев, науч. рук., А. Б. Мақсот. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 146-150 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; сүт; тамақ өнеркәсібі; сүт өнеркәсібі; сүт және сүт өнімдері; сиыр сүті; сапа менеджменті жүйесі; ХАССП; тәуекелдерді талдау; сыни бақылау нүктесі