Чизелдік жұмыс органының тарту кедергісі - Оқас, Қ.; Бралиев, М. К.; Бектасов, Б.; Омаров, А. Н. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education № 1-1 (66), 2022)
Қолданыста бар чизелдік қопсытқыш соқалардың энергия сиымдылығы мол, сонымен қатар ылғалдылығы төмен нығыздалған топырақты өңдегенде қажетті өңдеу сапасына қол жете бермейді. Сондықтан жобаланған тиімділігі жоғары қопсытқыш соқамен топырақты аудармай негізгі өңдеудің технологиялық процесін жетілдіру ғылыми тұрғыда актуалды болып саналады.
Keywords: ғылыми журнал; мерзімдік басылым; отандық басылым; журнал коксон; техника; чизель; бұғатталып кесу; еркін кесу; жартылай кесу