GP 1050 және камбора 23 гибридтерінің аталық қабандарының көбею қабілеттілігі - Тулебаев, Б. Т. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2016. - № 3(44). - Б. 35-39, 2016)
Бұл мақалада Ақтөбе облысы Алға ауданындағы«Парижская Коммуна-ХХI» Бестамақ мал шаруашылық кешенінің ландрас, дюрок және ірі ақ тұқымдарды будандастыру арқылы алынған GP 1050 және Камбора 23 гибридтерінің аталық қабандары мен мегежіндердің көбею қабілеттері келтірілген. Зерттеу нысаны ретінде GP 1050 және Камбора 23 гибридтерінің аталық қабандарының ұрығының сандық және сапалық көрсеткіштері (шәуеттің көлемі, шәуеттегі ұрықтың шоғырлануы және жалпы саны, ұрықтардың қозғалғыштығы), GP 1050 және Камбора 23 гибридтерінің ұрығымен мегежіндерді қолдан ұрықтандырудың нәтижелігі, GP 1050 және Камбора 23 гибридтері қабандарының ұрықтарымен ұрықтандырылған мегежіндердің УЗИ нәтижесінің көрсеткіштері келтірілген.
Keywords: қр; БҚАТУ; отандық басылым; мерзімдік басылым; ғылыми журнал; будандастыру; шағылыстыру; кросс