Иінді біліктердің мойыншаларының токарлық және ажарлап өңдеуден кейінгі сапалық өлшемдерін зерттеу - Имангалиев, А. С. (Ғылым және білім Наука и образование. - 2011. - № 4 (25). - Б. 72-75, 2011)
Қозғалтқыштардың жұмыс ресурстарын арттыру – бұл көптеген уақыттар бойы зерттеулер мен сынақтар жүргізу арқылы шешімін таптырмай келе жатырған күрделі мәселелердің жиынтығы. Көптеген жағдайларда қозғалтқыштың жұмыс ресурсы иінді біліктердің мойыншаларының тозуынан төмендеп жатады. Мақалада иінді біліктердің мойыншаларының дайындалу сапалық өлшемдерін статистикалық салыстыру қарастырылған. Салыстырмалы мәліметтерді талдай отырып автор иінді біліктің мойыншаларын өңдеу кезінде ультрадыбыстық құрылғыны ажарлау оперциясынан кейін қолданды ұсынады
Keywords: бқо; бқату; ҚР; ғылым; машина бөлшектері; иінді білік; вак журнал