Майлау материалдары мен оларды жетілдіру жолдары - Алибаев, Б. Т. (Ғылым және білім Наука и образование. - 2011. - № 4 (25). - Б. 51-54., 2011)
Мақалада осы күндері қолданылатын майлау майларының түрлері мен қасиеттері жіктелген, майлар құрамына қосылатын қоспа түрлері жөнінде мәліметтер келтіріліп, оған байланысты май түрлерінің атаулары келтірілген, сонымен қатар майларды пайдалану салалары мен қойылатын талаптар және жұмыс жағдайында туындайтын құбылыстар келтіріліп, оларды ұтымды басқару арқылы үйкеліс жұптарының тозу қарқынын төмендетіп, «таңдамалы көшіру» үрдісін жүзеге асырып тозған беттерді қалпына келтіру жолдары қаралған.
Keywords: бқо; бқату; ҚР; ғылым; майлау материалдары; майлардың сапасы; жөндеу жұмыстары; машина жөндеу; вак журнал