Мемлекеттік тіл және жарнама - Джумабекова, А . А. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2024)
Жарнамасыз тауардың кең нарықта қалыптастыруға, ықтимал қажеттіліктерді сҧранымға айналдыруға болмайды. Жарнама сату кӛлемін жоғарлатудың негізгі қҧралы. Осы арқылы кӛптеген фирамалар ӛз тауарларын ӛткізетін нарық масштабын, пайданы жоғарылату, тҧрақты және жоғары еңбекақы, болашаққа тҧрақтылық пен сенімділікті және коллектив арасында достық қатынасты қамтамасыз етеді. Мақалада жарнама мәтінінің тілдік сипаты туралы айтылған. Отандық жарнама нарығының дамуы, әлеуметтік-мәдени тәртіптің нысаны ретінде жарнаманың қалыптасуы зерттелді. Қоғамдағы жарнама рӛлін ӛзгерту туралы мәселелердің қалыптастыруы қарастырылады. Жарнамадағы мемлекеттік тілдің маңыздылығына кеңінен тоқталады. Әлеуметтік жарнама, терминіне анықтама беріліп, оларға сәйкес сипаттамалар жазылған, сонымен қатар оның ерекшеліктері, қолдану аясы қарастырылған. Мақалада жарнаманың мақсаттары мен міндеттері айқындалды, негіздемелер бойынша бірнеше жіктемелерге сараланды. Ғылыми мақалада жарнама жӛнінде жазған ғалымдардың кейбір зерттеу жҧмыстары қарастырылды. Аталған ғылыми еңбектердегі қҧнды деректер мақала жазу барысында басшылыққа алынды
State language and advertising
Джумабекова, А . А. Мемлекеттік тіл және жарнама / А. А. Джумабекова. - Текст : непосредственный // Ғылым және білім: Ғылым, зерттеулер, білім: даму тенденциялары: акад. Қ. И. Сәтбаевтың 125 жылдығына арналған халықаралық ғылыми-практ. конф. материалдар жинағы (12 сәуір 2024 ж.) = Наука и образование: Наука, исследования, образование: тенденции развития: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. посвящ. 125-летию акад. К. И. Сатпаева (12 апреля 2024 г.) = Science and education: Science, research, education: development trends: unternational scientific and practical conf. dedicated to the 125th anniversary of acad. K. I. Satpayev (12 april 2024). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2024. - № 2 (75) : қосымша № 1. - Б. 550-558.-ISBN 978-601-319-515-5
Keywords: ғылыми журнал; материалы конференций; жарнама; мемлекеттік тіл; әлеуметтік жарнама; бұқаралық ақпарат құралдары