Тазартпа кеңістігінің маңындағы массивтің кернеулі деформациялы күйін геомеханикалық негіздеу - Ержанов, А. К.; Кыдрашов, А. Б. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Шақтының батыс қанатындағы Д-6 қабатындағы 322-Д6-3-З лаваның тазартпа кеңістігі маңайындағы тау сілемінің кернеулі-деформациялы күйін сандық модельдеудің нәтижелері қарастырылды, және «Қазақстан» шақтысының батыс қанатындағы тау-кен геологиялық жағдайын талдау жасалды. «Phase2» бағдарламасы көмегімен соңғы элементтер әдісімен модельдеу орындалды.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
33.3 Е 70 Ержанов, А. К. Тазартпа кеңістігінің маңындағы массивтің кернеулі деформациялы күйін геомеханикалық негіздеу / А. К. Ержанов, А. Б. Кыдрашов, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 144-150 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; тау-кен ісі; сандық модельдеу; лава; кендіңгек; тазартпа кеңістігі; кернеу; кенүңгір; қауіпсіздік коэффициенті