Металлургиялық өндірістің экоқорғаныс технологиялары - Асмамбет, А. Ж.; Сарсенов, А. Е. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Мақалада қоршаған ортаны қорғаудың ең өзекті мәселесі металлургия өнеркәсібі кәсіпорындарының шоғырланған аудандарында тұрғаны келтірілген. Металл өндірісінің технологиялық процестерінің барлық дерлік кезеңдері технологиялық және желдету шығарындыларынан шығатын шаң мен газдардың пайда болуымен бірге жүреді. Экожүйелердегі минималды теріс әсерлер олармен өзара әрекеттесу кезінде экожүйелердің сыйымдылығына сәйкес келетін мөлшерде ластаушы заттарды жеткізетін жоғары тұйықталу технологиясы болған жағдайда болады.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
20.1 А 90 Асмамбет, А. Ж. Металлургиялық өндірістің экоқорғаныс технологиялары / А. Ж. Асмамбет, А. Е. Сарсенов, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 348-352 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; экология; зиянды заттар; ластану; аз қалдықты технологиялар; металлургия өндірісі