Тұяқ ауруларына шалдыққан ірі қара малын шаруашылықта қолданылатын дәстүрлі әдіспен емдеу нәтижелері [Текст] - Абдулла, А.А.; Орынханов, Қ. А.; Абдыбакиева, Р. (Ғылым және білім №1, 2018)
Мақалада тұяқ ауруларын шаруашылықта қабылданған жалпы емдеу әдістемесінің тиімділігі бойынша деректер келтірілген. Тұяқтың – асептикалық пододерматиттерінде қанның морфологиялық құрамында және жалпы клиникалық көрсеткіштерде айтарлықтай өзгерістер байқалмайды, тек жергілікті өзгерістер тіркеледі.
Keywords: қр; тұяқ ауруы; пододерматит; мал дәрігерлігі