Көң мен қоқысты қайта өңдеу технологиялары - Сарбалина, Б. Д. (Ғылым, зерттеулер, білім беру: даму үрдістері: ХХІІІ халықаралық ғылыми-практ. конф. материалдары=Science, research, education: development trends: The materials of the XXIII international scientific and practical conf. =Наука, исследования, образование: тенденции развития: мат. ХХІІІ междунар. науч.-практ. конф. (Уральск, 14 апреля 2023 г.) / ЗКАТУ им. Жангир хана // Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2023. - № 2 (71) : қосымша № 2., 2023)
Мақалада кез – келген мал шаруашылығында күн сайын жануарлардың нәжісі-көң көп мөлшерде жиналады, бұл өсімдік дақылдары үшін керемет тыңайтқыш. Бірақ бұл күндері ауыл шаруашылығында кез-келген көң бірнеше себептерге байланысты таза күйінде қолданылмайды. Сондай-ақ,оны не үшін өңдеу қажет ,неден тұрады және тыңайтқыштар көңден қалай алынады денен сұрақтарға толық түсіндірме жазылған.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; конференции; қоқысты өңдеу; көңді өңдеу