Бруцеллезге қарсы 82-ПЧ вакцмнасымен реиммундалған теңіз шошқалардың ағзасындағы иммуноморфологиялық өзгерістерін және вакцина тиімділігін анықтау - Утепова, А. Қ. (Ғылым және білім Наука и образование. - 2011. - № 3(24). - Б. 139-141, 2011)
Мақалада, жануарларға бруцеллезге қарсы 82-ПЧ вакцинасын қолданылған. Бұл вакцинамен түрлі мерзімде реиммундалған теңіз шошқалардың ағзасындағы иммуноморфологиялық өзгерістері анықталынды. Сонымен қатар зерттеу жұмысының соңында вакцинаның тиімділігі анықталынды.
Keywords: бқо; БҚАТУ; ҚР; ғылым; бруцеллез; мал дәрігерлігі; шошқа аурулары