Батыс өңіріндегі қара ала сиырлардың сүт бездерінің физиологиялық ерекшіліктерін анықтау - Рустенов, А. Р.; Қабдрахимов, Ә. А.; Елеугалиева, Н. Ж. (БЌМУ Хабаршы -2019ж., 2019)
Жайық өңірі жағдайында қара-ала тұқымды сиырларды желіндерінің морфологиялық және физиологиялық ерекшеліктері зерттелді. Желіннің пішінімен және сүт өнімділігімен жеке үлеспен өзара байланыстың болуы анықталды, емізіктердің ұзындығы мен формалары, сиырлардың сүт беру қарқындылығы, сүттің биохимиялық көрсеткіштері және дарақтардың табиғи резистенттілігі анықталды. Зерттеу жұмыстарында алынған қанның морфологиялық және биохимиялық көрсеткіштері зерттелді.
Keywords: бқо; мал дәрiгерлiгi; морфология; физиология; сүт бездері; желін; резистенттілік; гемотология; тірі салмағы; мерзімдік басылым; ғылыми журнал; отандық басылым; журнал коксон