Орыс бекіресі мен пілмайдың қан құрамының морфобиологиялық көрсеткіштеріне қолайсыз ортаның әсері - Габдуллина, А. Т. (Ғылым және білім №1, 2019)
Мақалада орыс бекіресі мен пілмайдың қан құрамындағы көрсеткіштері әртүрлі қолайсыз жағдайларда салыстырмалы түрде зерттелген. Зерттеуге алынатын негізгі көрсеткіштерге негіздемелер, балықтардың қан құрамы, балық қанының физико – химиялық сипаттамасы және балықтардың қанын зерттеу туралы жалпылама түсініктер келтірілген.
Keywords: отандық басылым; балық шаруашылығы; ғылыми журнал; журнал кксон; мерзімдік басылым; пілмай; орыс бекіресі