Көлік есептерінің электр энергетикада қолданылуы және оны Mathcad бағдарламасының көмегімен шешу - Уразгалиева, А. Н. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - . - № 2 (55). - Б. 300-305, 2019)
Электр энергиясы тауар ретінде нарықтағы сатып алудың және сатудың негізі болып табылады. Қазақстан электр энергиясының көтерме сауда базары болып саналатын электр энергиясының ырықтандырылған (либерализацияланған) нарықтарында кез келген басқа нарық қатысушыларымен электр энергиясын сатып алу және сату келісім шартын жасауға, және сәйкесінше осы келісім шартпен тек келісім бағасын емес, электр энергиясын жеткізілім - тұтыну көлемін, және де мерзімін (кестесін) анықтау құқығына ие.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; мерзімдік басылым; көлік матрицасы; информатика; көлік есебі әдісі