Қазақстанның солтүстік өңіріндегі жергілікті популяция үйректерінің эмбрионалдық дамуы - Сагинбаева, М. Б.; Темирбекова, Г. А.; Наметов, А. М.; Арын, Б. Е.; Амантай, С. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education № 3-2 (68), 2022)
Үйректер тұқымдардың, желілердің және популяциялардың кең генофондымен ұсынылған, бірақ олардың саны үнемі азайып келеді, әсіресе біздің республикамызда көптеген популяциялар мен тұқымдық топтар жойылу қаупінде. Ғалымдар көптеген жылдар бойы құстардың гендік қорын сақтау мәселесін шешіп келеді. Бұл әсіресе құс шаруашылығын өнеркәсіптік негізге ауыстыру арқылы өткір болды, бұл шектеулі генетикалық материалдан жұмыртқа мен ет өндіруге арналған жоғары өнімді мамандандырылған желілер мен кросстардың пайда болуына әкелді
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; журнал коксон; мерзімдік басылым; ринц; құс шаруашылығы; үйрек