"Победа" ЖШС жағдйында симментал тұқымының сүт қүрамындағы соматикалық жасушаларды анықтау мен олардың сиыр сүтінің сапасына әсерін зерттеу - Усенова, Л. М.; Асанбаев, Т. Ш.; Темиржанова, А. А.; Ахметалиева, А. Б. (Ғылым және білім №1, 2019)
Мақалада симметал сиырларының сүтті-етті, етті-сүтті типтерінде сүт құрамындағы май ақуыз құрғақ қалдығы, тығыздық, қышқылдылық мөлшері анықталды.
Keywords: ғылыми журнал; мерзімдік басылым; журнал кксон; сүт өнімділігі; отандық басылым; ірі қара мал шаруашылығы; ірі қара мал шаруашылығы; соматикалық жасушалар; симментал сиыр тұқымы