Латын әліпбиіне көшу - болашаққа бағдар бағыт - Хамзин, О. Т. (ZANGAR, 2018)
Латын әліпбиін енгізу - еліміздің білімді жастарының қатарының көбеюіне, сол дарынды блаларымыздың әлем елдерінің жастарымен иық тірестіре отырып шыңдалуына қолдау болады. Себебі ұстаздар мен білім алушылар үшін әлемнің алдыңғы қатарлы елдерінің білім беру жүйесімен тығыз қарым-қатынаста болулары үшін ұсынылған латын әліпбиін енгізу зор үлес қосары анық.
Keywords: бқату; бко; ішкі саясат; латын әліпбиіне көшу; рухани жаңғыру; тіл білімі