Батыс Қазақстан облысы жағдайындағы жаздық жұмсақ бидай үлгілерінің өнімділік құрылымы элементтерін салыстырмалы зерттеу - Махсотов, Г. Г.; Габдулов, М. А.; Жылқыбаев, Б. Б.; Турсынгалиев, Е. Е. (ЗКАТУ им. Жангир хана, 2018)
Батыс Қазақстан облысы жағдайында жаздық жұмсақ бидайдың Волгоуральская, Юго-Восток 2, Казахстанская 17, Саратовская 60, Альбидум 32, Краснокутка, Краснокутка 13, Альбидум 2268, Саратовская 70 сорттары шаруашылықтық-биологиялық белгілері бойынша аудандастырылған Саратовская 42 сортымен салыстырмалы зерттелді. Зерттеу ауыл шаруашылық дақылдары сорттарына қойылатын талаптардың барлық тараптарын қамтыды. Бұндай қорытындыны өнімді түптену, масақтағы дән саны, 1000 дәннің салмағы бойынша түсіндіруге болады. Тәжірибеде сыналған сорттар жоғары өнімділік көрсетті .
"Роль молодежи в развитии науки и инновации в ХХІ веке" в рамках программы "Рухани жаңғыру", посвящ. 20-летию столицы Республики Казахстан - города Астаны "Ел жүрегі - Астана" и 55-летию Западно-Казахстанского аграрно-технического университета имени Жангир хана: мат. третьей респ. науч.-практ. конф. студентов и магистрантов
Keywords: қр; отандық басылым; конференции; республикалық конференция; дәнді дақылдар; жаздық жұмсақ бидай; бқо; масақ ұзындығы