Шетелдік инвестицияның Қазақстан Республикасы экономикасындағы рөлі - Неталиева, Г. М.; Ахметжанова, Н. А. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Бұл мақала экономика саласындағы ауқымды тақырыптардың бір і- шетелдік инвестицияны зерттеуге арналған. Соның ішінде,оның Қазақстанның экономикасындағы рөлі қарастырылған. Қазақстан шетелдік капиталды тарту үшін белгілі бір артықшылықтарға ие-халықтың білім деңгейі, бай табиғи ресурстар, орасан зор аумақ, білікті еңбек кадрлары, сондай - ақ соңғы жылдары қол жеткізілген макроэкономикалық тұрақтандыру.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
65 Н 63 Неталиева, Г. М. Шетелдік инвестицияның Қазақстан Республикасы экономикасындағы рөлі / Г. М. Неталиева, Н. А. Ахметжанова, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 390-396 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; экономика; инвестиция; жаңа технология; инвестициялық жоба; жұмыссыздық