ХІХ-ХХ ғасырдың басындағы Еділ-Орал аралығы аймақтары тарасындағы мәдени қатынастардың даму тенденциялары - Джангужиев, Максот Суюнгереевич («V Оразов оқулары: Түркі өркениетінің ғылым мен білімді дамытуға қосқан үлесі» Халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференция еңбектер жинағы. - 2019. - Т. ІІ. - Б. 87-90., 2019)
Мақалада ХІХ-ХХ ғасырдың бас кезіндегі мәдени қатынастардың дамуындағы қазақ қоғамында татар халқының тарихтағы алатын орны туралы сөз қозғалады. Патша өкіметінің қысымшылық саясатына қарамастан татар мен қазақ халқының арасында ортақ, өзара ұқсас тарихи тамыры терең мәдени қатнастардың даму тенденциялары болғандығы жөнінде деректер келтірілген.Авторлар дәстүрлі қоғамның тарихына және оны жаңғырту үдерісіндегі олардың мәдени өміріне талдау жасауға баса назар аударған.
Труды Международной научно-практической конференции «V Оразовские чтения: Вклад тюркской цивилизации в развитие науки и образования»
Proceedings International scientific-practical conference «V Orazov Readings: Contribution of Turkic civilization to the development of science and education»
Джангужиев, М. С. ХІХ-ХХ ғасырдың басындағы Еділ-Орал аралығы аймақтары тарасындағы мәдени қатынастардың даму тенденциялары / М. С. Джангужиев. - Текст : непосредственный // «V Оразов оқулары: Түркі өркениетінің ғылым мен білімді дамытуға қосқан үлесі» Халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференция еңбектер жинағы=Труды Международной научно-практической конференции «V Оразовские чтения: Вклад тюркской цивилизации в развитие науки и образования»=Proceedings International scientific-practical conference «V Orazov Readings: Contribution of Turkic civilization to the development of science and education». - 2019. - Т. ІІ. - Б. 87-90.
Keywords: қр; мәдениеттану; татар; қазақ; еділ; орал; манифест; журнал; газет; технология; дәстүр